Til modtagerne af nyhedsbrevet

I denne måned har vi 3 arrangementer, hvoraf det ene er en bonus, som ikke står i folderen, men dog på hjemmesiden. Det skyldes, at der først kan bestilles foredrag til Forskningens Døgn i februar. Før ved man ikke, hvad der udbydes.

Vi starter mandag d. 15. april kl. 19.30. Her kan du GRATIS opleve det forrygende Danfoss orkester, som spiller foråret ind. Takket være en donation fra Danfoss fonden er det lykkedes at give gratis adgang til aftenen. Vi råder dog stadig til, at man trækker en billet på vores hjemmeside, da de, der har billet, kommer ind før de, der ikke har. Og der er kun en begrænset mængde pladser. Pt. er salen 2/3 fyldt. Det foregår i BHJ-salen, Ahlmannsparken, Ahlefeldvej 4, 6300 Gråsten.

Link til hjemmesiden: https://www.kulturigraasten.dk/arrangement/danfoss-orkestrets-foraarskoncert/

Forskningens døgn er et årligt arrangement, hvor dygtige forskere kommer fra læreanstalterne ud for at fortælle om de emner, de ved noget om. I Gråsten har vi i samarbejde med Biblioteket Gråsten tirsdag d. 23.4. kl. 16.30 fået professor Jens Høiriis Nielsen fra Københavns Universitet til at fortælle om: Fedme og diabetes – blot et spørgsmål om livsstil?

Mange opfatter overvægtige personer som nogen, der bare ikke kan styre sig. Der er imidlertid mange årsager til, at nogle mennesker bliver overvægtige, uden at de selv er skyld i det.

Overvægt er på papiret så simpelt som et energioverskud – men hvorfor nogle mennesker bliver overvægtige er langt mere nuanceret end som så.

Det drejer sig om arvelige forhold og om miljøpåvirkninger, som allerede starter under fosterudviklingen og i den tidlige barndom. Det viser sig ved, at både høj og lav fødselsvægt er forbundet med øget risiko for overvægt og type 2-diabetes.

Der er GRATIS adgang, men igen først og fremmest til de, der har trukket en billet. Det foregår i Ahlmannsparken, Lokale 1 og 2, Ahlefeldvej 4, 6300 Gråsten.

Link til hjemmesiden: https://www.kulturigraasten.dk/arrangement/fedme-og-diabetes-blot-et-spoergsmaal-om-livsstil-forskningens-doegn/

Og som det 3. arrangement et lille forvarsel – vil du høre rigtig god underholdende klassisk musik, krydret med små fortællinger om musikken, kommer Oprea kvartetten d. 29.4. kl. 19. Mere herom i et senere nyhedsbrev. (og for de, der har set X-factor – ja, det er samme familie).

Link til hjemmesiden: https://www.kulturigraasten.dk/arrangement/koncert-med-oprea-kvartetten/